Wie ben ik?

Ik ben Nicky Markslag en heb in de loop van de afgelopen jaren een internationale reputatie opgebouwd bij het geven van verantwoorde workshops, demonstraties en zakelijke bloem adviezen met betrekking tot praktische marketing, stijlen, techniek en trends. Voor bedrijven geef ik workshops als gezellig uitje, maar ook als coaching en teambuilding en creatieve partner-programma’s voor vriendinnen-groepen, vrijgezellenfeesten, make-overs van bloemenzaken, maar ook voor professionele begeleiding van personeel van groothandelaren in bloemen evenals planten- en bloemenzaken van Colombia tot Japan en China!
Ook met opzetten en uitvoeren van grotere projecten zoals shows op of met de Floriade, Keukenhof, Sail en in het binnen- en buitenland bij open dagen of evenementen van grote bedrijven, heb ik veel ervaring. Daarnaast kunt u speciaal bruidswerk, rouwarrangementen of bedrijfsbloemwerk bij mij en mijn team bestellen.

Hoe ben ik begonnen?

Mijn geschiedenis begint in de natuur van Twente en ben naar het westen verhuisd voor mijn opleidingen. Daarna wat ervaring opgedaan bij bloemenzaken, en ben al heel wat jaartjes zelfstandig bezig met workshops en projecten bij opdrachtgevers.
In Nederland ben ik druk in mijn bedrijf “Het Bloemtheater” en verzorg ik lessen voor zowel de Vakopleiding Bloemist als de Vervolgopleiding Bloemist. Ook geef ik workshops aan particulieren, de liefhebbers van bloemen en dat zijn er velen, en groepen buitenlanders.
Er komt erg veel creativiteit over de vloer en wie inspireert wie…denk ik wel eens!
De laatste jaren zit ik ook erg veel in het buitenland, niet zozeer beurs-werk ( soms) maar meer met demonstraties en workshops met buitenlandse bloemisten, waar ik de kans krijg om met allerlei soorten mensen te werken, waarin het voor mij belangrijk is om de deelnemers in hun waarde te laten. Dan komen zij en alle aspecten die ik wil bespreken met hen het best tot hun recht.

De inspiratie en de mens

Alles om ons heen heeft vorm, katrollen langs de weg, een touw van een boot. De natuur met alle kleuren combinaties en vormen, elke keer weer anders geven enorm veel inspiratie.
Maar ook alle ervaringen opgedaan op reis geven veel ideeën.
Sommige landen en mensen hang ik aan een denkbeeldige parelketting om mijn nek omdat ze een onuitwisbare indruk hebben achtergelaten, zoals Japan, of de Masaii-safaritocht in Kenia, of dat kleine meisje in Zuid-Amerika wat aan een rauw varken stond te snoepen alsof het een ijsje was, en dat wás het voor haar ook !! Reizen heeft vooral gezorgd dat ik mijn denkwijze over wat hoort en niet hoort behoorlijk heb bijgesteld. Ik roep het ook vaak: ”Wie of wat ben ik: een stofje in het universum, dat betekent alles maar ook eigenlijk niets”.
Voor de rest vind ik het benaderen van de mens achter de workshop of het product even belangrijk als de producten zelf en de creatieve mogelijkheden. We praten veel tijdens de cursus en ergens komt daardoor een groep los en komt er ook veel meer aan goede ideeën vrij dan wanneer alles zo serieus gaat. Een bloemenarrangeur moet over veel vaardigheden beschikken. Dat zie je ook terug in de informatiebehoefte van de deelnemers. Daarom laat ik in mijn demonstraties zo veel mogelijk aspecten aan bod komen. In elke markt is het de uitdaging om de deelnemers in hun waarde te laten. Dan komen zij èn de demonstratie of workshop het beste tot recht.
Ik houd van alle stijlen (inclusief experimenteel werk), mits deze goed worden uitgewerkt. Vooral houd ik van bloemen met een duidelijke, stevige structuur, van roomkleuren en groentinten en ik werk momenteel graag met de kleurcombinatie rood/donkerpaars met het zacht oranje. Als het om de seizoenen gaat, heb ik een voorkeur voor de nazomer en de herfst, vanwege de vruchten en de weelderigheid.

 

 

Bloemtheater Layout

Opdrachtgevers

Voor Bloemenbureau Holland en veel andere opdrachtgevers werk ik o.a. in Engeland, Frankrijk, Duitsland, Denemarken, Finland, Libanon, Griekenland, Tsjechië, Slowakije, Spanje, Slovenië, Portugal, Kroatië, Macedonië en Rusland. In mijn werk en in de lessen die ik in mijn bedrijf verzorg, vind ik behalve creativiteit ook de commerciële waarde van groot belang. En wat nieuwe dingen, stijlen of technieken maar ook nieuwe trends in b.v. mode zouden in bloemenzaken een grotere rol kunnen spelen. Veel bloemisten stellen zich nogal passief op. Dat zou anders moeten.

Wat kan ik voor u doen?

Met bloemwerk en styling komen is het gesprek en het persoonlijke stuk van belang. Goed kijken en luisteren naar uw wensen. Dan kan ik pas het bloemwerk maken wat past bij u of uw bedrijf.
Met de workshops en trainingen: dúrven durven dat is vaak een grote stap en ik hoop dat ik door de workshops die ik geef u daarin een stukje plezier en lef mag geven en bovenal u zich kunt uiten in uw liefde voor bloemen!